۳۱ فروردین ۱۴۰۲، ۲۱:۳۴

کمالی‌مقدم در همایش گفت و گو با قصر آسمانی مطرح کرد؛

نسل آینده هر جامعه‌ای را نوجوانان آن می‌سازند

نسل آینده هر جامعه‌ای را نوجوانان آن می‌سازند

نماینده سازمان فضایی ایران گفت: همایش گفت و گو با قصر آسمانی، بی‌شک سال‌ها در ذهن نوجوانان می‌ماند و تأثیر عمیقی دارد؛ نسل آینده هر جامعه‌ای را نوجوانان آن می‌سازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش گفت‌وگو با قصر آسمانی که پرسش کودکان و نوجوانان از فضانوردان چینی است، پیش از ظهر امروز پنجشنبه ۳۱ فروردین در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

در این رویداد چانگ هوآ سفیر جمهوری خلق چین در ایران، رامین کمالی‌مقدم نماینده سازمان فضایی ایران، حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مسئولان سازمان فضایی ایران، مسئولان سفارت روسیه در ایران، فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ۶۰ کودک و نوجوان ایرانی به همراه والدین‌شان و ۱۰ کودک و نوجوان چینی ساکن ایران به همراه والدینشان حضور داشتند.

برنامه گفت‌وگو دانش‌آموزان با قصر آسمانی با مشارکت کمیته همکاری و دوستی مجاورت سازمان همکاری شانگهای، سفارت جمهوری خلق چین در ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شده است.

رامین کمالی‌مقدم نماینده سازمان فضایی ایران گفت: این برنامه بی‌شک سال‌ها در ذهن نوجوانان می‌ماند و تأثیر عمیقی دارد؛ نسل آینده هر جامعه‌ای را نوجوانان آن می‌سازند؛ هرچه این جوانان و نوجوانان نسبت به دنیای حرفه‌ای اطراف خود آگاه‌تر باشند تصمیم‌هایی که در آینده می‌گیرند صحیح‌تر و تاثیرگذارتر بوده و جامعه نیز از آن سود خواهد برد.

وی افزود: فضا و فضانوردی همواره رؤیای بسیاری از کودکان و نوجوانان بوده است؛ برگزاری چنین رویدادهایی تجربه و فرصت کم‌نظیری در اختیار این نوجوانان در راستای آشنایی با علوم فضایی قرار می‌دهد و باعث ترویج حوزه فضا و فضانوردی در نسل‌های آینده خواهد شد. ایستگاه‌های فضایی نقش بسیاری در سرنوشت زمین دارند؛ آن‌ها علاوه بر اینکه بستری برای انجام آزمایشگاه‌های طولانی مدت در محیط جاذبه ناچیز در حوزه‌های متفاوت مانند بیولوژی، کشاورزی، شیمیایی، صنعتی اخترفیزیک، علم مواد، آب‌وهوای زمین و… فراهم می‌کنند محل مناسبی برای مشاهده و نظارت بر زمین و سایر کرات و ستاره‌ها هستند.

وی ادامه داد: بدیهی است که ایستگاه فضایی چین و فضانوردان متخصص آن می‌توانند نقش بسیار مهمی در آینده دنیا داشته باشند. اهمیت حضور ایستگاه فضایی چین در فضا به واسطه اینکه تسلط بر فضا را از حالت تک قطبی خارج کرده و پیشرفت بشر در حوزه فضایی و شناخت هستی را سرعت بخشیده، انکار ناپذیر است.

کمالی‌مقدم گفت: روابط و همکاری دو کشور ایران و چین در زمینه‌هایی مختلف قدمت تاریخی دارد و همواره از ظرفیت‌های یکدیگر بهره برده‌اند؛ حوزه فضایی نیز از این قاعده مستثنی نیست و این همکاری مشترک درحال شکل‌گیری است. ایران سال‌های زیادی است که در باشگاه‌های فضایی دنیا نقش مهمی را ایفا می‌کند و توسعه کاوشگرهای زیستی، فضاپیماهای سرنشین‌دار و علوم و اکتشافات فضایی و فضانوردی در نقشه راه کشورمان قرار گرفته است.

وی افزود: ایران علاقه‌مند است همکاری‌های بیشتری در حوزه‌های گوناگون همچون طراحی مشترک کاوشگرهای اکتشافی، ماهواره‌ها، علوم فضایی و… توسعه و ادامه پیدا کند. بدیهی است برگزاری چنین رویدادهای مشترکی بین کشورها روابط و همکاری آن‌ها را مستحکم‌تر خواهد کرد.

صنعت فضایی ایران در سال‌های اخیر چندین ماهواره به فضا پرتاب کرده است

در ادامه چانگ هوا سفیر جمهوری خلق چین در ایران گفت: بسیار خوشحالم امروز به دوستان نوجوان در ایران برای گفت‌وگو با فضانوردان چینی در ایستگاه فضایی تیانگونگ ملحق شدم؛ این رویدادی است که در آن فضانوردان چینی از طریق ارتباط فضا و زمینی با نوجوانان کشورهای سازمان همکاری شانگهای گفت‌وگوی مستقیم دارند.

وی ادامه داد: تا لحظاتی دیگر سه فضانورد ساکن و مشغول کار در ایستگاه فضایی به سؤال‌های نوجوانان کشورهای سازمان همکاری شانگهای از جمله ایران درباره زندگی در فضا، آزمایشات علمی، تجربه‌های زندگی فضانوردان و غیره پاسخ خواهند داد.

چانگ هوا گفت: من هم مثل شما نسبت به فضای دور دست سرشار از کنجکاوی و اشتیاق هستم و مردم چین از زمان‌های قدیم رؤیای پرواز داشتند؛ بیش از ۵۰۰ سال پیش اولین فرد چینی تلاش خود را برای پرواز به فضا با استفاده از موشک انجام داده است که به افتخار او اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی، دهانه‌ای در ماه را به نام این مرد چینی نامگذاری کرد.

وی افرود: در سال‌های اخیر، چین فعالانه فعالیت‌های اکتشاف فضایی را به انجام رسانده و دستاوردهای چشمگیری را یکی پس از دیگری به دست آورده است؛ در نوامبر سال گذشته، فضاپیمای سرنشین‌دار شن ژئو ۱۵، با موفقیت به فضا پرتاب شد و به مجموعه ایستگاه فضایی چین متصل شد.

سفیر جمهوری خلق چین گفت: عمر خیام شاعر بزرگ ایرانی قرن یازدهم اغلب به ستارگان نگاه می‌کرد و برایش سؤال‌هایی ایجاد می‌شد؛ او نه تنها ریاست ساختمان رصدخانه را برعهده داشت بلکه تقویم را نیز تنظیم کرد؛ متوجه شدم که در سال‌های اخیر صنعت فضایی ایران پیشرفت پایداری داشته و چندین ماهواره به فضا پرتاب کرده است که یکی از آنها به نام خیام نامگذاری شده است.

وی افزود: در فوریه سال جاری رئیس جمهور ایران در سفر موفقیت‌آمیزی که به چین داشت، دو طرف بیانیه مشترکی را امضا کرده که در آن در خصوص گسترش مبادلات و همکاری در زمینه‌‎های علم و فناوری و غیره، تحکیم روابط دوستانه بین دو کشور، اجرای طرح همکاری جامعه چین و ایران و منافع مردم هر دو کشور توافق کردند.

چانگ هوا گفت: اکتشاف فضا مستلزم تلاش و همکاری مشترک انسان‌هاست و سازمان همکاری شانگهای از زمان تأسیس خود در بیش از ۲۰ سال پیش نقش مهمی در تقویت مبادلات و یادگیری متقابل میان تمدن‌های مختلف را ایفا کرده است؛ سپتامبر گذشته ایران تفاهم‌نامه‌ای در مورد تعهد خود به پیوستن به سازمان همکاری شانگهای امضا کرد و انتظار می‌رود که امسال طبق رویه‌های مربوطه، از کشور ناظر به کشور عضو تبدیل شود.

سفیر جمهوری خلق چین در ایران ادامه داد: من بر این باورم که پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای باعث توسعه و رشد سازمان و ایجاد جامعه‌ای با آینده‌های مشترک برای بشریت خواهد بود.

چانگ هوا گفت: ایستگاه فضایی «تیانگوگ» (خانه فضایی)، مردم چین در مداری به ارتفاع ۴۰۰ کیلومتر بر روی زمین نظارت دارد و درهای آن به روی دنیا باز است امیدوارم جوانان چین و ایران مانند فضانوردان به کاوش و تمرین ادامه دهند و برای تحقق رؤیای بشر با یکدیگر همکاری کنند.

تا سال ۱۴۰۴ نخستین انسان از ایران به آسمان اعزام می‌شود

در ادامه حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به آیه ۶۱ سوره فرقان «تَبَارَکَ الَّذِی جَعَلَ فِی السَّمَاءِ بُرُوجًا وَجَعَلَ فِیهَا سِرَاجًا وَقَمَرًا مُنِیرًا «جاودان و پربرکت است آن (خدایی) که در آسمان منزلگاه‌هایی برای ستارگان قرار داد و در میان آن، چراغ روشن و ماه تابانی آفرید»، گفت: خدا را سپاس می‌گویم برای نعمت بزرگ آسمان، که وسعت و عظمتش بی‌انتهاست؛ آسمان، با ماه و ستاره‌های نورانی، با خورشید گرم و تابان، با کهکشان‌های پیچیده مسحور کننده و با پرندگانی که هر روز با پروازشان به آسمان سلام می‌کنند. سلام بر پروردگار آسمان‌ها، سلام بر آسمان‌ها و سلام بر شما که کاشفان آسمان‌ها هستید.

وی ادامه داد: امروز درحالی کنار هم گردآمده‌ایم که روزهای آخر ماه رمضان است، درهای ورود آسمان به رویمان باز است و هنوز به قدر دو روز دیگر فرصت داریم تا در این کرانه بی‌انتها سیر و سفر کنیم.

علامتی گفت: اتفاق امروز برای مکاشفه در آسمان از سوی نوجوانان عضو سازمان همکاری‌های شانگهای را یکی از نیک‌ترین رخدادها دانسته و آن را فرصتی قلمداد می‌کنم برای وحدت و همسویی در آغاز جریانی علمی از سوی نوجوانان کشورهایی که پیشینه فرهنگی چند هزارساله غنی‌شان، آثاری عظیم در دنیا به جا گذاشته است؛ از ادبیات و هنر تا معماری و ریاضی و نجوم و بسیار موارد دیگر.

وی افزود: صمیمانه به شما می‌گویم با دیدن تک تک شما بسیار به روزها و سال‌های پیش رو امیدوارم روزهایی نه چندان دور، وقتی نهال اندیشه و حرکتی که امروز کاشته‌اید بارور شود؛ روزی که نزدیک است روزی که تمام دنیا خواهند دید فرزندان مشرق زمین پرچمدار و پیشگام صلح، آرامش، تعالی و اعتلای انسانیت در جهانند. آن روز یادمان می‌ماند که از آغاز خلقت وقتی آسمان‌ها متولد شدند خورشید از شرق طلوع کرد، از مشرق زمین.

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: این رخداد یک پنجره کوچکی است که پیش روی کودکان و نوجوانان ایرانی باز می‌شود؛ تا چند سال قبل برای نخستین بار ایران موجود زنده به آسمان فرستاد و طبق اسناد و برنامه‌ریزی‌ها باید تا سال ۱۴۰۴ نخستین انسان از ایران به آسمان اعزام شود؛ این جلسه علمی و کنجکاوانه دریچه‌ای برای باز کردن یک افق برای آینده کودکان و نوجوانان ایرانی است.

وی افزود: ما برای فراگیری و علم‌آموزی با نهایت تواضع تلاش خواهیم کرد و فراموش نخواهیم کرد پیامبر مهربان‌مان، ۱۴۰۰ سال قبل فرمودند اگر علم در ثریا باشد مردانی از پارس به آن دست پیدا خواهند کرد. پس همه با هم برای علم آموزی، کشف و اختراع چیزهای جدید و با امید به خدا پیش می‌رویم و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم در این مسیر علمی امیدوارانه در کنار شماست. این جلسه نمادین بر ما و شما این روایت نبوی را اثبات کرد که اطلبوا العلم و لو بالصین علم را فرا بگیرید حتی اگر در چین باشد.

پرسش و پاسخ نوجوان ایرانی با فضانورد چینی

مهشید قاسمی نوجوان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اصفهان که توانسته بود در مسابقه نقاشی «سرزمین افسانه‌ها» مقام اول را کسب کند در این همایش به‌عنوان پرسش‌گر سوالی درباره سرعت موشک‌های پرتابی به فضا و سرعت سفینه‌های فضایی پرسید. همچنین کودکان و نوجوانان سایر کشورهای عضو مانند روسیه، چین، هندوستان، قزاقستان و برخی دیگر از کشورها هم به صورت برخط حضور داشته و پس از این پرسش و پاسخ، آن‌ها نیز سوال‌های خود را مطرح کردند.

همچنین در این رویداد ارتباط زنده تصویری با پکن برقرار شد؛ بیش از ۴۰۰ هزار نفر نیز به صورت زنده این رویداد را از طریق شبکه شاد در ایران مشاهده کردند.

در پایان نیز سفیر جمهوری خلق چین در ایران ماکت ایستگاه فضایی چین را به مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و به مهشید قاسمی اهدا کرد.

کد خبر 5760335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha